HockeyAllsvenskan
ENGLUND: Håller strecken på att stängas redan nu?
ANNONS
Modo har nio poäng ned till tredjeplacerade BIK Karlskoga. I botten skiljer det fem poäng mellan jagande Kristianstad och och Almtuna på säker mark. Kommer Hockeyallsvenskans streck stängas redan de närmaste omgångarna?

Trots att mer än en fjärdedel av serien återstår skulle jag påstå att både botten och toppen av tabellen är på god väg att stängas. Även om BIK Karlskoga skulle vinna sin hängmatch mot Karlskrona på lördagen så skiljer det ändå hela nio poäng upp till MoDo. Ett MoDo som har alldeles för bred trupp för att schabbla bort försprånget. 

Varken Timrå eller BIK Karlskoga har bredden i sina trupper för att kunna mäta sig med ligans giganter, Björklöven och MoDo. Spetsen har man definitivt men inte den bredd som behövs för att poängen ska rulla in även när det regnar.

Om dörren kring det övre strecket just nu står på litegrann glänt kan den stängas helt på onsdag när MoDo tar sig an Karlskoga. Vid hemmaseger stängs dörren definitivt och alla hockeyälskarens drömfinal är mer eller mindre ett faktum.

På ett sätt blir det lite trist för ligan som tappar en viss form av spänning men samtidigt får seriens bästa lag bästa möjliga förutsättningar att förbereda sig inför säsongens enskilt viktigaste period när allt ska avgöras.

"JAG KANSKE ÄR NAIV..."

I botten skiljer det nu fem poäng mellan Kristianstad och Almtuna där det sistnämnda laget lyckades vinna lagens viktiga streckmöte under fredagskvällen. 

Jag kanske är naiv i mina tankar om att botten av tabellen är stängd med endast fem poängs differens där hela 42 poäng finns kvar att spela om. Mina tankar om en stängd bottenstrid grundar sig på Kristianstads urusla form där laget endast tagit elva poäng senaste 20 matcherna. Om man bortser från den övertygande inledningen av serien har nykomlingarna alltså endast skrapat ihop endast 0,55p/match om man ser till lagets 20 senaste matcher.

Även om KIK skulle dubbla sin poängskörd sista fjorton matcherna så kommer inte 1,10 poäng/match att räcka ändå. Jag ser nämligen inga som helst tendenser att Västervik, Almtuna eller Mora kommer att rasa ihop fullständigt och bli omsprungna av KIK.

STRECKEN KAN STÄNGAS  

Inom ett par omgångar kan alltså det övre och nedre strecket i praktiken vara stängt. I sådana fall är det bara strecket kring topp åtta som lever. Ett av lagen som lämnat bottenlagen bakom sig och klättrat upp på åttonde plats är Södertälje. En stark bidragande orsak till klättringen stavas lagets förstakedja med Christopher LiljewallLudwig Blomstrand och Nick Olesen som leder lagets offensiv.

Efter den här texten som publicerades 28 oktober har Södertäljes dansk Olesen bara gått från klarhet till klarhet. En snabb titt på danskens senaste tio matcher så förstår man att det är lite roligare att lira hockey nu än vad det var i inledningen av säsongen. Hela 19 poäng har dansken producerat senaste tio matcherna. 

Precis som förra säsongen tycks sportklubben äntligen hittat en formation som leder laget. Precis som förra säsongen är det Liljewall som står för tryggheten från sin centerposition.

Med mycket skador i laget vill jag påstå att slutspelsplatsen ligger i förstalinans händer. Fortsätter man att producera blir det fortsatt spel efter 52 omgångar. Om inte så är risken stor att det är färdigspelat.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM